Wmo-loket Gemeente Lansingerland

De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) regelt dat mensen die hulp nodig hebben in het dagelijks leven ondersteuning krijgen. Het gaat om voorzieningen als hulp in het huishouden, een rolstoel, vervoer op maat of een woningaanpassing. De Wmo ondersteunt ook mensen die zich inzetten voor hun medemens of buurt. Bijvoorbeeld mantelzorgers en vrijwilligers. De Wmo stimuleert activiteiten die de onderlinge betrokkenheid in buurten en wijken vergroten. De Wmo biedt ondersteuning om te voorkomen dat mensen later zwaardere vormen van hulp nodig hebben.

Wie vragen heeft op het gebied van de aanwezigheid van voorzieningen en instellingen (sociale kaart) van Lansingerland kan bij het Wmo-Loket terecht. Het Wmo-team heeft van maandag tot en met vrijdag telefonisch spreekuur tussen 11.00 en 12.00 uur. Bel hiervoor naar het telefoonnummer van de gemeente Lansingerland.

De medewerkers kunnen ook helpen bij het invullen van de formulieren. Kijk voor de actuele openingstijden van het gemeentehuis en het gemeentelijk Servicepunt in Bleiswijk op de website van de gemeente Lansingerland.

Lees meer op www.lansingerland.nl

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n)
niet gecontracteerd
Bezoekadres Gemeentehuis Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662SB Bergschenhoek
Postadres Postbus 1
2650AA Berkel en Rodenrijs
Telefoon 14 010   
Website www.lansingerland.nl
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door