Stichting Informele Zorg Twente - Hoofdkantoor (SIZ Twente)

Stichting Informele Zorg Twente (SIZ Twente) biedt een luisterend oor, een steun in de rug, een extra paar handen, even op adem komen. Mantelzorgondersteuning voor alle mensen die langdurig zorg verlenen aan een familielid, kennis, vriend of buur met een beperking of chronische ziekte.Er wordt gewerkt vanuit steunpunten en vanuit de hoofdvestiging in Hengelo. Afhankelijk van de afspraken die er met de verschillende gemeenten zijn gemaakt worden de volgende diensten aan geboden:

  • Individuele begeleiding door middel van gesprekken
  • Informatie en advies
  • Organiseren van ontmoetingsbijeenkomsten waar mantelzorgers met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen
  • Organiseren van themabijeenkomsten en cursussen bijv. cursus dementie
  • Het inzetten van een vrijwilliger die de zorg van de mantelzorger tijdelijk over neemt, zodat de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf en daarmee weer energie krijgt.

Activiteiten die een vrijwilliger kan doen zijn o.a. oppassen, gezelschap bieden, samen winkelen of hulp bij het sporten. Kinderen (jonge mantelzorgers) die zorgen voor of zorgen hebben over een broertje, zusje, vader of moeder kunnen ook terecht bij SIZ Twente. Maandelijks wordt daar een activiteit voor georganiseerd. Daarnaast is er een consulent die zich richt op mantelzorgers van mensen met GGZ-problematiek.

Mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten/verwijzers kunnen voor informatie of aanmelding contact opnemen met een consulent van een steunpunt uit desbetreffende gemeente.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n)
niet gecontracteerd
Bezoekadres Deldenerstraat 22
7551AG Hengelo
Postadres Postbus 1117
7550BC Hengelo
Telefoon 085 7731720
Website www.siztwente.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door