Stichting Happy Kidscare

Happy Kidscare zorgt ervoor dat kinderen tussen 6 en 18 jaar spelenderwijs veel over zichzelf en anderen leren. Daarnaast wordt het kind via activiteiten gestimuleerd in de ontwikkeling. Deze ontwikkelingsstimulatie is laagdrempelig en komt vanuit de mogelijkheden van het kind zelf. De jeugdige heeft een plek waar het kan rekenen op een stabiele, vervangende opvoed- en woonsituatie. Hierin kan gewerkt worden aan de zelfredzaamheid en sociale vaardigheden.

Happy KidsCare is een jeugdhulpinstelling die ontwikkelingsweekenden en midweken organiseert ten behoeve van kinderen met ADHD, autisme (ASS, autismespectrumstoornissen) en bijkomende gedragsproblematiek. De logeeropvang wordt geboden in de provincie Zuid-Holland. Het vaste team bestaat uit pedagogisch gediplomeerde en gespecialiseerde begeleiders met kennis op het gebied van onder andere psychologie, pedagogiek en gedragsproblematiek.

Naast logeerbegeleiding organiseren zij één keer per jaar een vader & kind weekend om de relatie met het kind te helpen herstellen en verstevigen. Voor vaders is het niet altijd makkelijk om contact te maken met hun kinderen in de leeftijdscategorie 10-16 jaar. Er is steeds meer onderzoek beschikbaar waaruit blijkt dat de vader een andere invloed heeft op de ontwikkeling van het kind dan de moeder. Van je vader leer je om met lef en onbevangenheid de samenleving in te stappen, avonturen aan te gaan en grenzen op te zoeken. Je leert veiligheid te ervaren in de buitenwereld en je leert om je agressie te reguleren. Het ongecontroleerde en vaak spannende spel van vaders heeft een pedagogische functie die niet onderschat zou mogen worden. Dat moeders dat vaak wat afremmen, is prima.

Ook bieden zij gespecialiseerde groepsbegeleiding EigenWijs (werken aan eigenwaarde en zelfvertrouwen). Leeftijd 8 t/m 13 jaar, doordeweekse dagen. Leeftijd 13 t/m 18 jaar, zaterdag één keer per maand. Kinderen vanaf 8 jaar gaan een belangrijke levensfase in. Het is de leeftijd waarop een duidelijk zelfbeeld ontstaat. Voor kinderen uit de doelgroep van Happy KidsCare is dit helaas vaak een negatief zelfbeeld. Ook voor kinderen in de puberleeftijd is er een zaterdaggroep voor de puber issues training.

Juist voor deze kinderen is het extra belangrijk om geconfronteerd te worden met wat ze wel goed kunnen.Tijdens de gespecialiseerde groepsbegeleiding leren de kinderen met ADHD en autisme zichzelf en hun talenten kennen. Op een speelse manier wordt gewerkt aan het opbouwen van zelfkennis, eigenwaarde en sociale vaardigheden. Tijdens elke bijeenkomst wordt op een interactieve wijze psycho-educatie geboden voor de kinderen. Na deze leerzame en inzichtelijke training wordt geoefend met het toepassen van sociale vaardigheden in de groep. Als afsluiting van de meeste bijeenkomsten zullen de kinderen ten behoeve van de zelfredzaamheid gezamenlijk koken en met elkaar eten. De activiteiten vinden plaats op de dinsdag-, woensdag-, donderdagmiddagen en op zaterdag op de locatie in Delft.

Coach je kind
Coach je kind training is een training speciaal voor ouders. Zij leren hoe zij met (meer) zelfvertrouwen hun kind kunnen opvoeden. Tijdens deze training komen onderwerpen aan bod als 'hyperactiviteit', 'impulsiviteit bij een kind', 'ongehoorzaamheid' en 'het kennen en nemen van verantwoordelijkheden'. De training stelt ouders in staat hun rol helder te maken en meer vertrouwen te krijgen in het eigen handelen. Ze leren de kennis toe te passen om stap voor stap de veranderingen door te voeren, zodat de toekomst er zorgelozer uitziet.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
autistische stoornis
Leeftijd
4 tot 24 jaar
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
Delft | Leidschendam-Voorburg | Midden-Delfland | Pijnacker-Nootdorp | Rijswijk | 's-Gravenhage | Voorschoten | Wassenaar | Westland | Zoetermeer
Bezoekadres Bizetstraat 50
2625AX Delft
Telefoon 015 2145140
Website www.happykidscare.nl
E-mail
Contactpersoon
Mevr. S. van der Gaag
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door