"Ik bepaal mijn eigen leven en Jan helpt me verder"! En wel zo dat de cliënt (weer) sterk in zijn schoenen staat en zelf dingen kan oplossen. Niet zorgen vóór maar zorgen dát. Dat is in het kort de visie van Jan Arends. Jan Arends verzorgt ambulante begeleiding van volwassenen, kinderen en jongeren en hun opvoeders. Met een verwijzing vanuit de WMO of de Jeugdwet kun je bij Jan Arends terecht.
Jan Arends begeleidt sinds 2010 met succes een zeer divers palet aan mensen vanuit de WMO. Mensen met enkelvoudige en meervoudige problematiek op het terrein van huisvesting, dagbesteding, financiën, huiselijke relaties, gezondheid en gedrag. Mensen met een psychische, psychiatrische en/of sociale beperking en/of LVB. Ook hebben we cliënten met een forensische achtergrond en/of een verslavingsachtergrond. Kortom, een (middel)zware doelgroep waarbij regelmatig sprake is van een crisis: van dreigende dakloosheid tot psychotisch gedrag. Ook de culturele achtergrond van onze cliënten is zeer divers: van alle culturen, gezindten en achtergronden.
Bij Jan Arends bieden we begeleiding aan jongeren tussen 0 en 18 jaar, met een uitloop tot 23 jaar, en hun opvoeders. Het gaat hierbij om jeugdigen en/of hun opvoeders met uiteenlopende hulpvragen. Denk hierbij aan een kind met psychiatrische problemen, een jeugdige waarbij sprake is van schooluitval, gezinnen met meervoudige en complexe problemen, opvoeders die kampen met opvoedvragen, verslavingsproblematiek, financiële problemen, etc. We werken op een manier die aansluit bij de belevingswereld van de jeugdige en de opvoeders.
Binnen onze methodiek werken wij met vier belangrijke pijlers: de systeemgerichte benadering, de oplossingsgerichte benadering, de motiverende gespreksvoering en het narratief werken. Hiermee pakken we de zelf- en samenredzaamheid aan.
Bij Jan Arends weet elke cliënt (volwassene, kind, jongere, gezin) dat zij kunnen rekenen op duidelijkheid en resultaat. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We bespreken wat de cliënt van ons kunnen verwachten én wat wij van hen verwachten. Samen maken we een duidelijk plan waarin staat wat we gaan doen, hoe we de doelen gaan realiseren en wie daarbij gaat helpen. Wij werken outreachend, zoveel mogelijk bij de cliënt thuis of in de buurt, kijken ook naar wat er hybride kan én welke activiteiten de cliënt (zelfstandig) kan oppakken. Zo creëren we meer contactmomenten en krijgt de begeleiding een continu karakter. We maken de resultaten van de cliënt zichtbaar met de (J)ZRM.
Jan Arends werkt oplossingsgericht en integraal. Wij bouwen voort op wat de cliënt wél kan in plaats van te kijken naar wat de cliënt niet kan. Dit betekent dat we samen met de cliënt, diens sociale netwerk en, indien nodig, met collectieve en maatwerkvoorzieningen de cliënt helpen om zichzelf te helpen. Normaliseren is voor ons daarbij heel normaal. Het is de bedoeling dat men met wat extra steun weer stevig in eigen schoenen leert staan en zelf dingen kan oplossen. Dus niet onnodig problematiseren of medicaliseren. Daarbij mag de cliënt zichzelf zijn, en ook ‘anders’ zijn. De cliënt heeft altijd recht op een oplossing en eigen inbreng. De cliënt krijgt alleen de zorg die nodig is, waarbij we ons altijd richten op afschaling.
Bezoekadres | Jan Arends Koolhovenstraat 2 3772MT Barneveld |
Postadres | Hoofdkantoor Jan Arends bv Postbus 2051 6802CB Arnhem |
Telefoon | |
Jan Arends b.v. | 088 2701200 (Bedrijfsbureau) |
Website | www.janarends.nl |
info[at]janarends[dot]nl | |
Contactpersoon |
|