Het Centrum Ontwikkeling en Educatie - Locatie Coevorden

Het Centrum biedt begeleiding bij studie en persoonlijke ontwikkeling (ook) voor leerlingen met een leerbeperking (Autisme, PDD-NOS, ADHD)

Heeft je zoon of dochter achterstanden opgelopen en onvoldoende resultaten? Moeite met het plannen van het huiswerk en het op tijd klaar krijgen van het werk? Misschien heb jij of je zoon of dochter al meerdere dingen geprobeerd, maar lukt het maar niet om grip te krijgen op het huiswerk. De begeleidig op maat zorgt ervoor dat je kind weer positief naar school kijkt en gaat en dat er tijd over is voor andere zaken die plezier en ontspanning bieden. Kinderen met een leerbeperking kunnen terecht voor extra begeleiding bij studie en huiswerk. Via de studie en het huiswerk werken ze ook aan de persoonlijke ontwikkeling. Ter bekostiging hiervan kan een Persoons Gebonden Budget (PGB) ingezet worden of worden de kosten in bepaalde situaties door de gemeente vergoed (vraag naar de voorwaarden).

Verder biedt Het Centrum o.a.:

  • Studiebegeleiding ook voor mensen in een werk/leer traject of scholingstraject
  • Leren en persoonlijke ontwikkeling (Hulp bij leren ontspannen tijdens een repetitie of examen, voorbereiding spreekbeurt, werken aan zelfvertrouwen of faalangst, etc)
  • Prestatie en presentatie (omgang met anderen, andere kinderen en leerkrachten. Vertrouwen hebben in zichzelf, etc)


Voor leerlingen die uitvallen in het onderwijs en gedurende korte of langere tijd thuis komen te zitten, biedt Het Centrum dagbesteding aan. Er wordt gewerkt aan reïntegratie naar school, mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Het Centrum Ontwikkeling en Educatie biedt individuele begeleiding die net dat zetje geeft wat het kind nodig heeft om weer lekker in het vel te zitten en/of te leren omgaan met zijn/haar leerbeperkingen.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
autistische stoornis | psychische problemen
Leeftijd
4 tot 24 jaar
Gecontracteerd door gemeente(n)
Borger-Odoorn | Coevorden | Emmen
Bezoekadres Linthorst Homanlaan 1
7741VE Coevorden
Telefoon
Rianne Eisen 06 51915868
Website www.ontwikkelingeneducatie.nl
E-mail
Contactpersoon
Mevr. Lieza Geuzinge
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door