Gemeente Meppel - WMO-loket Wegwijs

WMO-loket Wegwijs biedt advies en hulp op gebied van wonen, zorg en werk.

Bereikbaarheid Stadhuis Meppel
Openingstijden:

  • maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 uur
  • woensdag ook van 13:30 tot 15:00 uur.

Het loket is telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur of op afspraak

Wanneer u niet in staat bent om naar het stadhuis te komen, kunt u telefonisch een afspraak maken. De Wmo consulent komt dan bij u thuis.

Alle inwoners moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar waar zij zich prettig voelen. Verder moet iedereen kunnen meedoen in de samenleving, dit geldt voor jonge en gezonde mensen, maar ook voor ouderen, voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, voor chronisch zieken en voor mensen met psychische problemen. Sommige mensen hebben daar hulp bij nodig. Bijvoorbeeld voor:

  • Hulp bij het huishouden
  • Vervoersvoorzieningen
  • Woonvoorzieningen
  • Rolstoelvoorzieningen
  • Gehandicaptenparkeerplaats
  • Gehandicaptenparkeerkaart
  • Overige voorzieningen, zoals: hulpmiddelen, boodschappenhulp, klussendienst, maaltijdvoorziening, personenalarmering en vrijwillige thuishulp.

Soms krijgen ze hulp van familie, buurtgenoten of vrijwilligers, maar er zijn ook mensen die afhankelijk zijn van professionele hulp. De medewerkers van het WMO-loket kunnen u helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden.

Voordat de gemeente hulp biedt in de vorm van een voorziening, wordt er eerst samen gekeken met u naar wat u allemaal nog zelf kunt doen, of er middelen zijn die u zelf kunt aanschaffen en of u zelf hulp kunt regelen. Misschien kunt u wel ondersteuning vanuit uw omgeving krijgen van iemand die taken van u over kan nemen. Lukt dit niet voldoende? Dan kijkt het loket waar de gemeente kan ondersteunen. Daarbij wordt eerst gezocht naar een collectieve voorziening. Pas als een collectieve voorziening geen oplossing biedt, wordt gekeken of u een individuele voorziening kunt krijgen.

Zorg op maat
Bij het Wmo+ loket kunt u terecht met vragen als:

  • Hoe kan ik zelfstandig blijven wonen?
  • Ik kan niet met de bus. Hoe kom ik bij mijn familie?
  • Kan ik financiële hulp krijgen?
  • Ik wil wat voor een ander doen, wat is mogelijk?

Mantelzorg
Zorgt u regelmatig of langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, familielid, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. Er zijn diverse mogelijkheden voor ondersteuning voor mantelzorgers. Dit kan informatie zijn over bijvoorbeeld regelingen, vervangende zorg (respijtzorg), inzet van een vrijwilliger of activiteiten. Ook kan er in de zorgsituatie behoefte zijn aan professionele ondersteuning. De ondersteuning kan u helpen de zorg beter vol te houden.

Mantelzorgplatform Meppel
Om deze ondersteuning makkelijk te kunnen vinden, is in Meppel het Mantelzorgplatform opgericht. Aan het Mantelzorgplatform zijn partners verbonden die op allerlei terreinen mantelzorgers kunnen ondersteunen. De activiteiten, bijeenkomsten en trainingen van deze partners die interessant zijn voor mantelzorgers worden gepubliceerd op de website www.mantelzorgplatformmeppel.nl.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het Mantelzorgplatform Meppel op
www.mantelzorgplatformmeppel.nl.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
niet gecontracteerd
Bezoekadres Stadhuis
Grote Oever 26
7941BJ Meppel
Postadres Stadhuis
Postbus 501
7940AM Meppel
Telefoon 14 0522
Fax 0522 850580
Website www.meppel.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door