Gemeente Baarn - Loket Wonen, Zorg en Welzijn (WZW)

Het Loket Wonen, Zorg en Welzijn (WZW) van de gemeente Baarn (Baarn, Lage Vuursche) geeft informatie over verschillende mogelijkheden in het zorgaanbod. Het kan zijn dat u niet meer voldoende voor uzelf of voor uw partner, ouder of kind kunt zorgen. Bijvoorbeeld, omdat er sprake is van ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is soms best lastig om direct uw weg naar de juiste zorg te vinden.

U kunt bij het Loket Wonen, Zorg en Welzijn onder andere terecht voor informatie over en aanvraag van:

  • Gehandicaptenparkeerkaart/-plaats
  • Declaratiefonds voor welzijns- en sportactiviteiten
  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) > zie onder.

Het Loket Wonen, Zorg en Welzijn behandelt vanaf 1 januari 2015 ook de meldingen op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld door een ziekte, ouderdom of een beperking niet meer alles zelf kunt doen. U kunt dan denken aan lokaal en regionaal verplaatsen, het huishouden of dat uw woning niet meer geschikt is om in te wonen.In dat geval kunt u een melding doen. Na ontvangst van uw melding, maakt een medewerker van het Loket zo snel mogelijk een afspraak met u of uw contactpersoon voor een gesprek. Daarin komen uw vragen, behoefte(-n) en de mogelijke oplossingen aan bod. In onderling overleg wordt bepaald wat u zelf kunt doen, wat uw omgeving voor u kan betekenen en welke ondersteuning er vanuit de gemeente nodig is.

Bereikbaarheid
Het Loket is tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.00 - 12.00 uur. Wilt u het Loket bezoeken in het gemeentehuis aan de Stationsweg 18, maakt u dan vooraf telefonisch een afspraak.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
niet gecontracteerd
Bezoekadres Stationsweg 18
3743EN Baarn
Postadres Postbus 1003
3740BA Baarn
Telefoon 035 5481611
Fax 035 5481794
Website www.baarn.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door