De Zorgcirkel - Westerhout

De Zorgcirkel biedt zorg op het gebied van wonen, welzijn, services, zorg, behandeling en preventie. De diensten worden vooral geleverd aan ouderen. Zorgcirkel Westerhout is rustig geleden in het fraaie Emmakwartier, op korte afstand van het centrum van Alkmaar. Westerhout biedt zorg op maat en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Elzenhof en Kastanjehof voor verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg, revalidatie en dagverzorging/dagbehandeling
  • Platanenhof, een kleinschalige voorziening met psychogeriatrische verpleeghuiszorg
  • Revalidatiecentrum Alkmaar, biedt alle mogelijkheden om te werken aan herstel na bijvoorbeeld een beroerte of heup-/knie-operatie

De doelgroepen zijn ouderen met een lichamelijke (ook zintuiglijke) handicap, somatische aandoening of beperking of een psychogeriatrische aandoening of beperking. Met het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) bestaat een samenwerkingsverband voor specifieke doelgroepen, zoals bewoners met een Cerebro Vasculair Accident (CVA) en revalidanten.

Elzenhof en Kastanjehof zijn gespecialiseerd in het aanbieden van de functies wonen, zorg en welzijn. De manier waarop deze functies geboden worden, kenmerkt zich door dynamiek, flexibiliteit en de voortdurende wens zich te blijven verbeteren in kwalitatief opzicht.

Westerhout houdt ook fitnessoefeningen voor 65-plussers, eenmaal of twee keer per week. Er wordt getraind in kleine groepjes, waarbij voor elke deelnemer een individueel programma wordt opgesteld. Deelnemers hebben de beschikking over een grote diversiteit aan fitnessapparatuur. Er is altijd professionele en ervaren begeleiding van een bewegingsagoog die ruime ervaring heeft met deze doelgroep.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
blind/slechtziend | chronisch ziek | dementie | doof/slechthorend | lichamelijke beperking | niet aangeboren hersenletsel
Leeftijd
55 jaar en ouder
Gecontracteerd door gemeente(n)
niet gecontracteerd
Bezoekadres Van Houtenkade 3
1814DE Alkmaar
Telefoon
klantenservice 088 5599500
Westerhout 088 5597200
Website www.zorgcirkel.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door