De Waterlelie is een expertisecentrum voor onderwijs en epilepsi en biedt speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in het hart van de Randstad. Hier zijn we voor kinderen met epilepsie, neurologische aandoeningen, chronische ziekten, lichamelijke beperkingen (LG) en voor (zeer) moeilijk lerende kinderen (ZMLK).
De Waterlelie biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot 18 jaar die extra ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.
Samen werken aan ontwikkeling
Het stimuleren van brede ontwikkeling staat bij ons centraal. Bij de Waterlelie geloven we dat leerlingen zich het beste ontwikkelen als we samen optrekken met ouders. Daarom kijken we samen naar de mogelijkheden en talenten van elke leerling. Zo zorgen we samen voor de juiste begeleiding en stimuleren we de zelfstandigheid en sociale redzaamheid van onze leerlingen.
Onderwijs op maat in drie afdelingen
Elke afdeling sluit aan bij de specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen. In al onze afdelingen staat de leerling centraal.
Speciaal onderwijs (SO)
In het speciaal onderwijs werken we met kleine groepen van maximaal twaalf leerlingen. Dit biedt ruimte voor persoonlijke aandacht en een veilige sfeer. Met een leerkracht en een onderwijsassistent in de klas zorgen we ervoor dat elke leerling zo goed mogelijk begeleid wordt. Samen met ouders zoeken we naar de beste manier om de ontwikkeling van de leerling te ondersteunen.
Voortgezet speciaal onderwijs (VSO)
In het voortgezet speciaal onderwijs bereiden we leerlingen stap voor stap voor op hun toekomst. We bieden onderwijs waarbij we kijken naar wat leerlingen nodig hebben voor hun verdere ontwikkeling. Op het SEIN College leren leerlingen praktische, sociale en theoretische vaardigheden die belangrijk zijn voor de uitstroombestemming zoals dagbesteding, (beschutte) arbeid of vervolgonderwijs. We besteden veel aandacht aan arbeidsoriëntatie. Dit helpt leerlingen om een bewuste keuze te maken voor hun vervolg en uitstroomprofiel.
Onderwijs-zorgarrangement (OZA)
Voor leerlingen die naast onderwijs ook extra zorg nodig hebben, bieden wij kleine groepen van maximaal zes leerlingen. In deze groepen zijn altijd een leerkracht, een zorgondersteuner en een klassenassistent aanwezig om de leerlingen te begeleiden en te ondersteunen.
Extra ondersteuning bij epilepsie
Heeft uw kind epilepsie? Onze ambulant onderwijskundig begeleiders kunnen mogelijk extra ondersteuning bieden op de school waar uw kind (momenteel) onderwijs volgt. Het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE) adviseert en begeleidt kinderen en jongeren met epilepsie. Samen met leerkrachten, intern begeleiders, medische professionals en ouders stellen zij een plan op maat voor de leerling op.
Bezoekadres | Spieringweg 801 W 2142ED Cruquius |
Telefoon | 023 5483333 |
Website | www.dewaterlelie.net |
info[at]dewaterlelie[dot]net | |
Contactpersoon |
|