Careyn Zorg Thuis is de grootste zorgaanbieder in Rozenburg. Voor passende zorg komt de wijkverpleegkundige thuis op gesprek en wordt er samen met de hulpvrager gekeken wat mogelijk is.
Wat kan iemand nog zelf? Wat heeft iemand nodig? Wat kan de omgeving van diegene betekenen? Zijn er slimme hulpmiddelen in te zetten? Met een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden bieden de wijkteams professionele zorg en ondersteuning. Ze reageren snel op veranderingen in de gezondheid van een cliënt. In overleg met de cliënt hebben ze contact met de huisarts of apotheek en werken ze samen met ziekenhuisspecialisten en andere zorg-, welzijn-, en vrijwilligersorganisaties in de wijk.
Careyn biedt zorg aan inwoners uit Rozenburg vanaf 18 jaar op de volgende gebieden:
Persoonlijke zorg
Verpleegkundige zorg
Medicatie
Wanneer het niet meer lukt om de medicatie veilig in te nemen of de cliënt vergeet de medicatie, dan kijkt de wijkverpleegkundige samen met hem/haar wat de mogelijkheden zijn rondom medicatie inname. Ook bij medicatie die de cliënt niet zelf kan toedienen, bijvoorbeeld een injectie, kunnen de medewerkers van Careyn helpen.
Terminale zorg
Ze bieden begeleiding en zorg aan mensen in hun laatste levensfase. In een gesprek bespreken ze de mogelijkheden van zorg die zij kunnen bieden in deze moeilijke periode. Tevens geven zij advies over hulpmiddelen om het voor de cliënt en zijn/haar naasten zo comfortabel mogelijk te laten zijn.
Advies en instructie
De wijkverpleegkundige kan ingeschakeld worden voor advies en instructie.
24-uurs personenalarmering
Careyn heeft een 24-uurs alarmering waarvan de cliënt bij calamiteiten 24 uur per dag gebruik kan maken. Er zijn verschillende abonnementen. Bij sociale opvolging wordt de contactpersoon gebeld en bij professionele opvolging komt een verpleegkundige naar de cliënt. Aan beide zijn kosten verbonden.
Zorg en kosten
Careyn Zorg Thuis valt sinds 2015 onder de Ziekteverzekeringswet (Zvw). De cliënt moet dus verzekerd zijn bij een zorgverzekering. Dat betekent dat hij/zij voor zorg geen eigen bijdrage en geen eigen risico betaalt.
De wijkverpleegkundigen doen zelf de intake en indiceren de zorgvraag, voor wijkverpleging is geen CIZ indicatie meer nodig. Ook de huisarts, specialist, ziekenhuisverpleegkundige kan de zorg bij de wijkverpleegkundige aanvragen.
Daarnaast is het mogelijk om de verpleging en verzorging via de Wet langdurige zorg (Wlz) te financieren. Hierbij geldt wel een eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie over een Wlz-indicatie op de website van het CIZ en kijk voor meer informatie over de eigen bijdrage op de website van het CAK.
Telefoon | |
Careyn Klantenservice | 088 1239988 |
Website | www.careyn.nl |
Contactpersoon |
|