Angst, Dwang en Fobie stichting (ADF stichting)

De Angst, Dwang en Fobie stichting is een landelijke patiëntenvereniging voor mensen met angst- en/of dwangklachten. Hulp bieden aan mensen die hinder ondervinden van angsten of die lijden aan een angststoornis is één van de kerndoelen. Zij geven zoveel mogelijk bekendheid over dit ziektebeeld, zodat steeds meer mensen hun klachten herkennen en passende hulp hiervoor kunnen zoeken.?

De belangrijkste taken van de ADF stichting zijn:

  • voorlichting (over de diverse angststoornissen, behandelingsmogelijkheden, medicatie, zelfhulptechnieken, enzovoorts) onder andere via de telefonische hulplijn
  • organiseren van lotgenotencontacten
  • organiseren van activiteiten en cursussen waardoor angst- en/of dwangklachten verminderen of verdwijnen zoals zelfhulpgroepen, training sociale angst en cursus mindfulness
  • stimuleren van onderzoek
  • belangenbehartiging

Om bovenstaande doelstellingen te bereiken, werken zij samen met het Marina de Wolf-centrum en verschillende organisaties, onderzoeks- en behandelcentra, zoals angstpoliklinieken en universiteiten.

De ADF stichting is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 13.30 uur. Op woensdagmiddag is er een inloopmiddag van 13:00 - 15:000 uur. Het is ook mogelijk om op afspraak langs te komen.

Er is ook een website voor kinderen van 6 tot 12 jaar, www.bibbers.nl, en voor jongeren van 12 tot 18 jaar: www.stopjeangst.nl.

Lees meer op https://www.adfstichting.nl/

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n)
niet gecontracteerd
Bezoekadres Hoofdstraat 122
3972LD Driebergen-Rijsenburg
Telefoon
Telefonische Hulpdienst 0343 753009   
Lotgenotencontact & trainingen 0343 521031   
Donateursadministratie 0343 700268   
Website https://www.adfstichting.nl/
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door