AJKO - Begeleiding, (Wandel)coaching en Advies

Vanuit AJKO begeleid, coach en adviseer ik mensen, bedrijven die te maken hebben met psychische problematiek en/ of mentale problemen en/ of overbelaste mantelzorgers.

Mijn kennis en kunde ligt op het gebied van het begeleiding, coachen, adviseren van mensen met psychiatrische klachten, mentale klachten en die vast (dreigen) te lopen in de maatschappij en/of in het werk en/ of dagbesteding en/ of mantelzorger.

Oftewel "participatie en activering" zoals;

  • Wat heb jij nodig om stappen te kunnen zetten in/ richting maatschappij?
  • Weet je wat jouw gemeente allemaal te bieden heeft en hoe je daar kan komen?
  • Begeleiding, ondersteuning bij praktische zaken zodat je weer overzicht begint te krijgen.
  • Een verbinding tussen WMO en banenafspraak (wanneer wenselijk een verbinding met zorg)
  • Ondersteuning, begeleiding wanneer je het als mantelzorger niet meer ziet zitten of dat je merkt dat je het overzicht / de controle lijkt te verliezen waardoor jezelf dreigt uit te vallen. (wanneer gewenst eventueel educatie over ziektebeeld)

Bovenstaande zijn een aantal voorbeelden waarin ik jou kan begeleiden ondersteunen. Hierbij zet ik mijn ervaring/ kennis in als psychiatrische F-act verpleegkundige, IPS-er, Jobcoach (psychiatrie) en wandelende coach, mantelzorger en persoon in.

Samen met jouw de klant, bewoner stellen we doelen op voor de langere en kortere termijn. We onderzoeken wat je behoefte is, wat je zelf kan en waar je begeleiding, ondersteuning bij nodig hebt. Mijn begeleiding is gericht op autonomie (zelfstandigheid).

In het gehele proces zijn korte lijnen tussen alle betrokken belangrijk. Elke partij "spreekt een ander taal". De casemanager spreekt een "ander taal" dan een behandelaar en de behandelaar weer een "ander taal" dan je werkgever of het UWV etc. Hierdoor kan er bij jouw (andere) onduidelijkheid komen. Hierin coördineer ik en maak ik verbinding tussen de verschillende partijen zodat jij, en jouw vraag centraal staat. Dit doen we samen waarbij ik je "de vertaling" geef waardoor jij weer de regie over de situatie krijgt.

Een traject dient haalbaar te zijn en een positieve ervaring te worden. Vandaar dat mijn instap laagdrempelig is en ik samen met de jou kijk/werk aan jouw doelen. Reële doelen voor de korte termijn en doelen voor de langere termijn.

De mensen waar ik mij op richt zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die willen participeren en/ of zijn geparticipeerd maar hierin moeite bij ervaring vanuit hun psychiatrische problematiek. Hierbij kan ik ook de mantelzorger, klantmanager, werkgever, werknemer bij adviseren en/ of tijdelijk coachen, begeleiden.
Mensen die weer willen meedoen in de maatschappij of die bijvoorbeeld moete hebben om uit huis te komen en te maken hebben met mentale, psychiatrische problemen.
Een andere doelgroep zijn mensen die mantelzorger zijn en die overbelast dreigt te raken. Samen op zoek naar een gezonde balans tussen privé/ werk/ mantelzorg en hoe zorg je ervoor dat deze balans blijft?

In mijn begeleiding/ ondersteuning gebruik ik een aantal zaken zoals wandelen, natuur, VRelax-bril, positieve gezondheid web van Machteld Huber.

Op de website vind u het contactformulier. Via dit formulier kun je, je aanmelden of om meer informatie vragen.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
autistische stoornis | chronisch ziek | meervoudige beperking | multi-probleem situatie | psychische problemen | verstandelijke beperking
Leeftijd
18 tot 75 jaar
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
niet gecontracteerd
Telefoon
AJKO 06 15368114
Website www.ajko.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door