Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Iemand in uw buurt met psychische problemen? Of een oudere buurvrouw die de deur niet meer uitkomt en steeds vaker dingen vergeet? Bel dan eens met het advies- en meldpunt. U krijgt er advies of kunt een melding doen, 24 uur per dag. En dat kan ook anoniem. Let op: is uw melding dringend? Dan belt u 112.
Verwarde personen: om wie gaat het?
Verwarde mensen is een ruim begrip. Zo is iemand bijvoorbeeld niet de hele tijd verward. Het gaat er vooral om dat iemand zich verward gedraagt.
Verward gedrag kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen die dementerend zijn of die een psychische aandoening hebben. Vaak hebben mensen ook andere problemen, zoals verlies van werk en inkomen, schulden of een klein sociaal netwerk. Iemand kan ook verward raken na belangrijke emotionele gebeurtenissen in zijn of haar leven.
Waarom melden?
Familie of buren merken vaak als eersten dat er iets met iemand niet goed gaat. Het is belangrijk om zon signaal te melden, nog voordat de situatie ernstig wordt. Iemand kan dan zo snel mogelijk ondersteuning krijgen. Het advies- en meldpunt werkt samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een passende oplossing.
Melden: en dan?
De medewerker van het meldpunt geeft uw melding door aan bijvoorbeeld de VraagWijzer, het wijkteam of de GGD Rotterdam-Rijnmond. Wij volgen een melding totdat zeker is dat de goede actie is ondernomen.
Telefoon | 010 2670700 |
Website | https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meldpunt-verwarde-personen/ |
Contactpersoon |
|